Névadó ünnepség

Bejegyezte: Süni

Kedvenc kismackómat ma megkeresztelték.




A "keresztségben" a Yún Zí, azaz A felhő fia nevet kapta.

11. vizsgalat

Bejegyezte: Süni


Nem hagylak benneteket itt ugy hogy ezt a kis tunemenyt meg ne mutassam. Bar nem tudom van e akit erdekel egyaltalan, vagy csak magamat szorakoztatom vele :)

11. vizsgalaton volt tegnap. Oriasit nott az utolsohoz kepest, mar nem annyira baby-s inkabb olyan kisfius. Kezd igazi virgonc lenni, az asztalrol is majdnem leugrott. Es hat mar van ket foga :)

5,67kg es a jovo heten vegre nevet is kap :) 17en amerikai ido szerint delelott 11 orakor lesz a nevado unnepseg.


Egy kis szunet

Bejegyezte: Süni

Az utobbi hetekben a mindennapjaim mar teljesen a gyongyrol szolnak. Fokent amiota megbeszeltuk Ildivel, hogy elvallaljuk a vasart es miota keszulodom hazafele. Most viszont egy kis szunet jon, mert holnap reggel elutazom ket hetre. Nem viszem magammal a gyongyos keszletem, bar hogy oszinte legyek nehez dontes volt hogy maradjanak itthon. Aztan vegul azzal vigasztaltam magam, hogy otthonra egy oriasi meretu doboznyi gyongyot rendeltem, szoval ha vegkepp nem birom majd nekiallok fuzni azokbol :)

Alkottam

Bejegyezte: Süni

Azert az utobbi par napban ertelmesebb dolgokat is fuztem mint a karacsonyfadiszek :)

Par fulbevalot a mar szokasossa valt ket szinosszeallitasban...



...egy nyaklancot, amit mar reg ota szerettem volna megfuzni, mert annyira tetszik, de eddig nem leltem a mintajat, most viszont =) Nem tudom kinek a mintaja (aki tudja irja meg legyen szives es kiirom ide), de nagyon koszonom Neki. En Ilditol kaptam, Neki is koszi :)



Tovabba ma Ildinel jartam. O egy itt (Hollandiaban) elo magyar gyongyos. Jol kitalaltuk meg a multkor, hogy ossze ulunk fuzni es elmegyunk egy vasarba arulni februarban. Remelem bevaltja a hozza fuzott remenyeket :))
Alkottam is, Ildi kis segitsegevel es egy kis gyongy adomanyaval. Tanultam tole par jo trukkot, praktikat is :) Koszi Ildi :))

A mai termesem ez a csodaszep Shy Smile medal, amit szerintem szinte minden magyar gyongyos lany megfuz legalabb egyszer. Mar reg ota szemeztem vele. Dobos Eva mintaja. Koszonet erte :) Meg lancra var, de igy is nagyon szep :)


Diszek

Bejegyezte: Süni


Az utobbi napokban igencsak belehuztam a karacsonyfa disz keszitesbe. Na jo, azert nem termeltem uzemi mennyiseget, viszont hirtelen nekifutasbol fuztem 6 szaloncukrot. Vagy ha szigoruan vesszuk, akkor 7et, mert amit elsonek fuztem (amirol korabban tettem fel kepet) ronda lett ezert lebontottam teljesen es megcsinaltam ujra. Csinaltam meg ostoba kis hoembereket is, de jopofak illetve a mini ajandek dobozbol egy maxi valtozatot. Utobbit nem ajanlom senkinek. Iszonyu melos es nem olyan szep a tartasa, mint a kicsinek.
A kep nem tul jo minoseg az osszevagasok miatt, de mar nincs kedvem kinlodni vele.


10. vizsgalat

Bejegyezte: Süni

Kedvenc kismackom a minap megint orvosnal jart. Az egyik gondozo aki most latta Ot eloben eloszor irt egy blogbejegyzest rola "A Szivtipro" cimmel. Ez azt hiszem mindent elmond :) A bejegyzes itt talalhato (angol).



Mar 13 hetes, 63cm es 5,3kg. Es tovabbra is tunderi :)



Halmozom az elvezeteket

Bejegyezte: Süni

Bizony am, megint jatekra jelentkeztem, de ezuttal ugy alakult, hogy kettore is sikerult :) Egyszer csak nyerek :))





Az egyik jatek Aniko oldalan van abbol az alkalombol, hogy hamarosan szuletesnapja lesz es a blogja egy eves lesz :)





A masik jatek Latinka oldalan van. A kepen lathato diszek egyiket lehet megnyerni :) Nekem mindketto nagyon tetszik :)

Karacsony kozeledtevel

Bejegyezte: Süni

Bizony am, nemsokara karacsony :) Ennek en szemely szerint nagyon orulok. Imadom az unnepi elokeszulet hangulatat.
Elkezdtem karacsonyfadiszeket kesziteni, mert mint mondottam korabban (legalabb is azt hiszem, pocsek a memoriam) megyek haza jovo het vegen es vinnek valami aprosagokat az otthoniaknak. Nos ez csak egy resze, fogalmazzunk ugy hogy a szebbik resze :)



 

Ezeknek a helyes kis angyalkaknak az eredetijet  Pankacsnal talaltam. Nagyon megtetszettek es megprobaltam keprol megfuzni oket. Szerintem egesz jol sikerultek :) Nagyon orulok nekik. Koszonom Pankacs :)

 

A szaloncukrot Kriszta azaz Mano oldalan fedeztem fel eloszor. Ez a sajat szerzemenye. Nem sokkal kesobb minta is keszult rola, ez alapjan fuztem meg en is a sajatomat. Nagyon koszonom a mintat :)





A doboz mintajat itt talaltam. Vigyazat, idoigenyes :)

Jatek

Bejegyezte: Süni

Cracy Cristhmas jatekra jelentkeztem Éci oldalan.



Emlekek

Bejegyezte: Süni

Sok szamomra kedves embert elveszitettem mar sajnos. A legjobb baratom, egy volt osztalytarsam, a keresztapam, a nagymamam de megis a ket legnagyobb vesztesegem az Edesapam es a Neveloapam volt. A sors ironiaja, de mindkettojukkel 13 evet eltem, 13 evig neveltek ha ugy tetszik. Legfokeppen Rajuk szeretnek emlekezni a versel, a designal, a zenevel, kepekkel...

Apa 52 eves volt es daganatos beteg, emiatt hagyott itt 2005. aprilis 1jen. Rola sajnos kevesebb emlekem van, mint a Neveloapamrol, foleg mert meg kicsi voltam. 13 eves koromban valtak el anyuval.





A Neveloapam alig nehany hete, hogy itthagyott minket. Iden majus 21en volt egy balesete, elesett biciklivel. Olyan sulyos koponyaserulest szemvedett, hogy 6 nappal kesobb bele halt :(



Nyugodjatok Bekeben :(


Ne jöjj el sírva síromig,
Nem fekszem itt, nem alszom itt;
Ezer fúvó szélben lakom…
Gyémánt vagyok fénylő havon.
Érő kalászon nyári napfény.
Szelíd esőcske őszi estén.
Ott vagyok a reggeli csendben,
A könnyed napi sietségben.
Fejed fölött körző madár,
Csillagfény sötét éjszakán.
Nyíló virág szirma vagyok,
Néma csendben nálad lakom.
A daloló madár vagyok,
S minden neked kedves dolog…
Síromnál sírva meg ne állj;
Nem vagyok ott, nincs is halál.


 

Valtozas

Bejegyezte: Süni

Tudom, hogy ez a blog a gyongyoknek keszult, de bizonyos dolgokat ugy erzem ide kell irnom. Ilyen az alabbi is.
Ma van Halottak napja. Ennek alkalmabol atalakitottam az oldalt azok emlekere akik szamomra fontosak voltak, de mar sajnos nincsenek koztunk. Zenet is raktam fel es ugy tervezem, hogy 1 hetig igy hagyom a blogot