Karacsony

Bejegyezte: Süni



Karácsony

Sűrűn hulló hófehér pelyhek,
Vidám arcú hóemberek.
Deres ablakokon gyerekrajzok,
Függöny mögött izgatott arcok.
Harsány kacagás, hógolyó repül,
Egy kis szánkón rengeteg gyerek ül.
Hóangyalok, szánkónyomok szelik át a havat,
A gyerekek között egy kutya vidáman ugat.
Felugrik, elkapja a hógolyót, majd elterül a havon,
Betemetik, majd jót nevetnek vizes bundájú játszópajtásukon.
A bundás vakkantva felpattan, elhúzza a szánkót,
Majd mindnyájan megdicsérik, mert ügyes volt.
Megsimogatják, csontot is kap,
S a kutyus örül, hogy újra Karácsony van.
A kandallóban tűz játszik a széllel,
Játékuk elárasztja a szobát derűs melegével.
Mézeskalács édes illata száll,
A sarokban ezüstös fenyő áll.
A sok színes dísz sűrűn lóg le róla,
Aranyszín égők tekeregnek rajta.
Ebéd készül, aranyló bor kerül az asztalra,
S az egész család összeül az ünnepi lakomára.
Újra itt a Karácsony!
S idén is a legjobbakat kívánom! 


BOLDOG KARACSONYT KIVANOK MINDENKINEK :)

Tattoo machine

Bejegyezte: Süni

Nos az en draga parom tetovalo. Es mint olyan rendkivul kreativ elme (remelem nem olvassa, mert meg elbizza magat es teljesen a fejemre nol).
Idonkent ha elakadok szinosszeallitasilag mindig Tole kerek segitseget. Sot, o szokta "zsurizni" az ujabb es ujabb ekszereimet. Az a jo benne, hogy o bizony kegyetlenul kimeletlenul megmondja ha valami nem tetszik neki. (Najo, a nyomi gyongy dinomra tapintatosan csak annyit mondott, hogy "egzotikus")
Mar a gyongyoket is meg tudja kulonboztetni egyebkent :)

Na de most nem is ez a lenyeg. Mint emlitettem o eleg kreativ. Olyan kis ezermester es hat ha mar tetoval akkor idonkent tetovalo gepeket is epit. Illetve fokent felujit. Nos a multkor eloallt azzal az otlettel, hogy mi lenne, hogyha az egyik gepen a tekercseket delicaval vonnank be?!? Hogy oszinte legyek nagyon megtetszett az otlet, igy egybol neki is lattam. A vegeredmenytol el voltunk ragadtatva...



...egeszen addig amig az en Kedvesem le nem fujta lakkal. Azt akartuk, hogy ellenalljon a gyongy a kulonbozo szereknek amivel a gepet fertotleniti. A baj csak az, hogy sajnos a lakk valamennyire megmarta a gyogyoket :( Ettol fuggetlenul a parom szereti es hasznalja is, csak banom, hogy mar nem tokeletes :(

 

A nevem sajna most lemaradt a kepek sarkabol, mert valamiert megadta magat a kepszerkeszto progim es a foto csak telos, mert a gep mar a studioban van es mindig elfelejti lefotozni, igy a minap mikor bent voltam nala telefonnal sikerult lekapnom.

Megadta magat a karacsonyi zene is az oldalon mar egy jo ideje. Gozom sincs mi baja. Mar kicsereltem, de sajnos igy sem zenel :(

Leveles haromszog

Bejegyezte: Süni

Tegnap ugy dontottem fuzok egy leveles haromszoget Szilu mintaja alapjan, akinek ez uton koszonom.
Soha korabban nem probalkoztam meg vele. elso ranezesre a mintat szinte egyaltalan nem ertettem, de vegul valahogy megis sikerult rajonnom ahogy haladtam elore lepesrol lepesre :)
Elsonek csinaltam egy keket, de annyira sokat bontottam vissza es fuztem ujra (hogy rajojjek pontosan mit es hogyan) hogy elszakadt a cerna sajnos. Igy bontasra iteltem es megfuztem lila-zold kombinaciobol.

Sajnos arra a mintabol nem sikerult rajonnom hogyan kell pontosan rogziteni benne a teklakat. Ha valaki tudja legyen szives mondja el, mert en olyan sajat modszerrel raktam bele oket, de ahogy latszik a foton is az egyik kicsit beljebb van mint a masik ketto.



Egyebkent Toho Treasure-bol fuztem es hogy oszinte legyek nem vagyok megelegedve a toho gyongyokkel. Sem a kasaval sem a treasure-el. Majdnem olyan minoseg, mint a cseh kasa. Nekem csalodas :(

Jatek

Bejegyezte: Süni

egint jatekos kedvem van. Orsina oldalan jelentkeztem a kivancsi jatekra ami arrol szol, hogy mutasd meg hol gyongyozol. Nagyon tetszik a jatek otlete, remelem a szerencse is hozzam partol :)

Nos ime a fotok:



Ez itt a gyongy keszletem. A ruhas szekrenyem felso polcan tartom oket,

 

fuzni pedig az agyon szoktam :)
Ez itt epp egy pillanatkep mikor mar nagyon belemerultem es felforgattam mindent :) Sajnos asztalom egyenlore nincs.

 

Az elkeszult ekszereim egy reszet ezen a "nyakon" tartom

 

a masik reszet pedig egyenlore ebben a dobozban. Nincs itt akkora kaosz, mint amekkoranak tunik, legalabb is en meg atlatok rajta :) Mivel nem tul reg ota gyongyozom igy meg elferek ebben a dobozkaban, de mar torom a fejem egy jobb megoldason, mert lassan a szekreny felso polcat is kinovik a gyongyok es a dobozt is az ekszerek :)

Peyote haromszog

Bejegyezte: Süni

Amikor neki allok egy uj ekszernek mindig van a fejemben par elkepzeles a mintat illetoen, aztan persze rendszerint nem az lesz amit vegul eltervezek.
Ma sem volt ez maskent. Eloszor nem is ezt a fajta haromszoget akartam, hanem aminek lyukas a kozepe es vegul nem is haromszog lett.



 

A valosagban a lila valamivel sotetebb es a rozsaszin inkabb barackos, nem ilyen babarozsaszin.

Az alap mintaert koszonet VeZsuzsinak :)

Azert hazudnek ha azt allitanam, hogy leanyalom volt fuzni. A felenel elszakadt a damil. Vegul megtoldottam, de mikor el akartam dugni a damil veget eltorott egy gyongy, ugyhogy majdnem teljesen le kellett bontanom. Nem voltam tul boldog tole. Most meg lancra meg akasztora var. Idovel az is meglesz biztosan :)

Kiskaracsony, nagykaracsony

Bejegyezte: Süni

Vadul keszulok a karacsonyra tovabbra is :) A Mikulas olyan rendes volt velem, hogy a cipombe rakott egy csomo mindent :))) Volt benne stopper, szerelopalca ez az amaz eeeees karacsonyi csillaghoz drot alap is :) Koszi Mikulas :)
Elozoleg mar sajatmagamat megleptem egy csomaggal, ebbol keszultek az alabbi csillagok:



de mivel van municio, lesz folytatas :)

A foto tovabbra sem sztarfoto. Valahogy nem megy na :) Az elobb is mikor a zold szettet fotoztam korbejartam az egesz lakast, csinaltam egy marek fotot es vegul megsem voltam elegedett. Hat ez van :)

Amikor a fank es a szegyenlos mosoly keveredik

Bejegyezte: Süni

akkor abbol ez sul ki:



Egyszer volt hol nem volt...
Az egesz ugy kezdodott, hogy neki alltam egy ujabb Shy smile medalnak (minta: Dobos Eva, koszonom). Aztan hirtelen felindulasbol csinaltam hozza egy fulbevalot (minta: sajat kutfő, koszonom). Es akkor kitalaltam, hogy ha mar szett legyen kover, csinalok hozza egy karkotot (gyuru nem lesz). Kerestem, kutattam a fejemben es mar egeszen jo kis minta rajzolodott ki, amikor is rabukkantam elmentett mintaim kozott KKriszta Sweety donut karkotojenek mintajara (koszonom).
Hat igy tortenhetett meg, hogy a fank es a szegyenlos mosoly keveredett.
A szinvilaga kicsit karacsonyos, de sebaj, hisz mindjart karacsony van :)
Itt a vege, fuss el vele :)

Hihetetlen de igaz :)

Bejegyezte: Süni




Nagyon kellemes meglepetesben es egyben nagy megtiszteltetesben volt ma reszem ugyanis kepzeljetek el megkaptam az elso dijamat Horimarikatol :)
Nagyon szepen koszonom Neki ezt a megtiszteltetest, nagyon orulok a dijnak!!!

Szeretnem tovabb adni Agi mamanakSpirinek es Poenak. Remelem orulni fognak neki :)

Zoldsegeim

Bejegyezte: Süni

Amig otthon voltam magyarorszagon elkezdtem eletem elso peyote medaljat (sok zold, keves feher) aztan menetkozben ugy gondoltam hogy legyen ketoldalas, de miutan emiatt az agyament otlet miatt parszor vissza kellett bontanom ugy dontottem, hogy ket medal lesz. Meg lancra varnak. Fotorol fuztem oket.



Nagyon rakaptam mostanaban a zoldre valamiert. Erdekes modon csak a gyongyokben, oltozkodesben abszolut nem tudom magamon elkepzelni.
Az alabbi medalt szinten keprol fuztem. Nem tudom mennyire latszik, egy sotetszurke sodronyon van. Sajnos a foto nem a legjobb.
Ja, ezt is ketoldalasra akartam, de nem tudtam eldonteni milyen szin legyen a diszites a masik oldalon ami megy a zoldhoz is meg ehez a kekesszurke sodronyhoz is, szoval ez is egyoldalas maradt :)




Na es a mai kedvencem...
Delelott bekukkantottam a gyongyosboltba. Mar nagyon regen kerestem valamit, amibe most sikerult belebotlanom, pedig mar lemondtam rola teljesen. Viszont most ennek oromere megszuletett az elobb ez a karacsonyfadisz. Nekem nagyon tetszik :)))



A masodik foto sokkal elesebb es jobban latszanak a szinek, viszont a hattere...

 

Vegre fotok

Bejegyezte: Süni

Ma ugy dontottem nem huzhatom tovabb a joidore varva a fotozast, mert akkor tavaszig se lesznek kepek, igy lefotoztam majdnem mindent termeszetes feny hianyaban lampafenynel. Sajnos van amelyik homalyos lett, de vagy homalyos vagy a vaku miatt abszolut nem kivehetok a szinek.



Elkeszitettem a multkori rozsaszin viragos nyaklanc barna testveret. Egyebkent a rozsaszint is teljesen lebontottam es ujra fuztem, mert az a minta nem volt jo, ossze-vissza tekeredett. Ez viszont szuper :)
Koszonet erte a minta keszitojenek, akinek kilete szamomra sajnos tovabbra sem ismert.


 

Csinaltam egy ujabb hering karkotot. Bar hogy oszinte legyek nem tetszik, de remelem azert lesz aki beleszeret.

Megjottem

Bejegyezte: Süni

Bizony bizony, ujra itt vagyok. Igaz nem most erkeztem, hanem szombaton, de eddig nem jutottam a bloghoz.

Fuzes tekinteteben nem igazan jeleskedtem, mert otthon darabokra szedtek a szamat a szajsebeszeten, ennek mar 2 hete de meg mindig kinlodok vele es meg jo sok hatra van, mert 2 honapot igert a doktor teljes gyogyulasnak :s
Nade, ez nem is tartozik ide. A lenyeg, hogy otthon fuztem ket felkesz medalt, vegre vannak Delica gyongyeim. Vettem Toho treasure-t is meg Toho kasat is, de hogy oszinte legyek utobbitol nem ajultam el. Nagyon okosan sikerult osszevalogatnom 3 fele gyongyot 3 fele meretben. Neha elcsodalkozom mennyi eszem van (mennyi=milyen keves) de azert el fognak fogyni csak szerintem rendelnem kell meg hozzajuk :)

Csinaltam a minap egy nyaklancot is. Nemsokara rakok fel rola fotot es a medalokrol is ha vegre befejezem oket, csak itt allandoan esik, olyan sotet van, eselyem sincs fotozni.

Mit is akartam meg? Ja igen, elkeszult a karacsonyi design, zenevel :) Remelem tetszik :)

Hamarosan jovok a fotokkal.

Névadó ünnepség

Bejegyezte: Süni

Kedvenc kismackómat ma megkeresztelték.




A "keresztségben" a Yún Zí, azaz A felhő fia nevet kapta.

11. vizsgalat

Bejegyezte: Süni


Nem hagylak benneteket itt ugy hogy ezt a kis tunemenyt meg ne mutassam. Bar nem tudom van e akit erdekel egyaltalan, vagy csak magamat szorakoztatom vele :)

11. vizsgalaton volt tegnap. Oriasit nott az utolsohoz kepest, mar nem annyira baby-s inkabb olyan kisfius. Kezd igazi virgonc lenni, az asztalrol is majdnem leugrott. Es hat mar van ket foga :)

5,67kg es a jovo heten vegre nevet is kap :) 17en amerikai ido szerint delelott 11 orakor lesz a nevado unnepseg.


Egy kis szunet

Bejegyezte: Süni

Az utobbi hetekben a mindennapjaim mar teljesen a gyongyrol szolnak. Fokent amiota megbeszeltuk Ildivel, hogy elvallaljuk a vasart es miota keszulodom hazafele. Most viszont egy kis szunet jon, mert holnap reggel elutazom ket hetre. Nem viszem magammal a gyongyos keszletem, bar hogy oszinte legyek nehez dontes volt hogy maradjanak itthon. Aztan vegul azzal vigasztaltam magam, hogy otthonra egy oriasi meretu doboznyi gyongyot rendeltem, szoval ha vegkepp nem birom majd nekiallok fuzni azokbol :)

Alkottam

Bejegyezte: Süni

Azert az utobbi par napban ertelmesebb dolgokat is fuztem mint a karacsonyfadiszek :)

Par fulbevalot a mar szokasossa valt ket szinosszeallitasban...



...egy nyaklancot, amit mar reg ota szerettem volna megfuzni, mert annyira tetszik, de eddig nem leltem a mintajat, most viszont =) Nem tudom kinek a mintaja (aki tudja irja meg legyen szives es kiirom ide), de nagyon koszonom Neki. En Ilditol kaptam, Neki is koszi :)



Tovabba ma Ildinel jartam. O egy itt (Hollandiaban) elo magyar gyongyos. Jol kitalaltuk meg a multkor, hogy ossze ulunk fuzni es elmegyunk egy vasarba arulni februarban. Remelem bevaltja a hozza fuzott remenyeket :))
Alkottam is, Ildi kis segitsegevel es egy kis gyongy adomanyaval. Tanultam tole par jo trukkot, praktikat is :) Koszi Ildi :))

A mai termesem ez a csodaszep Shy Smile medal, amit szerintem szinte minden magyar gyongyos lany megfuz legalabb egyszer. Mar reg ota szemeztem vele. Dobos Eva mintaja. Koszonet erte :) Meg lancra var, de igy is nagyon szep :)


Diszek

Bejegyezte: Süni


Az utobbi napokban igencsak belehuztam a karacsonyfa disz keszitesbe. Na jo, azert nem termeltem uzemi mennyiseget, viszont hirtelen nekifutasbol fuztem 6 szaloncukrot. Vagy ha szigoruan vesszuk, akkor 7et, mert amit elsonek fuztem (amirol korabban tettem fel kepet) ronda lett ezert lebontottam teljesen es megcsinaltam ujra. Csinaltam meg ostoba kis hoembereket is, de jopofak illetve a mini ajandek dobozbol egy maxi valtozatot. Utobbit nem ajanlom senkinek. Iszonyu melos es nem olyan szep a tartasa, mint a kicsinek.
A kep nem tul jo minoseg az osszevagasok miatt, de mar nincs kedvem kinlodni vele.


10. vizsgalat

Bejegyezte: Süni

Kedvenc kismackom a minap megint orvosnal jart. Az egyik gondozo aki most latta Ot eloben eloszor irt egy blogbejegyzest rola "A Szivtipro" cimmel. Ez azt hiszem mindent elmond :) A bejegyzes itt talalhato (angol).



Mar 13 hetes, 63cm es 5,3kg. Es tovabbra is tunderi :)



Halmozom az elvezeteket

Bejegyezte: Süni

Bizony am, megint jatekra jelentkeztem, de ezuttal ugy alakult, hogy kettore is sikerult :) Egyszer csak nyerek :))





Az egyik jatek Aniko oldalan van abbol az alkalombol, hogy hamarosan szuletesnapja lesz es a blogja egy eves lesz :)





A masik jatek Latinka oldalan van. A kepen lathato diszek egyiket lehet megnyerni :) Nekem mindketto nagyon tetszik :)

Karacsony kozeledtevel

Bejegyezte: Süni

Bizony am, nemsokara karacsony :) Ennek en szemely szerint nagyon orulok. Imadom az unnepi elokeszulet hangulatat.
Elkezdtem karacsonyfadiszeket kesziteni, mert mint mondottam korabban (legalabb is azt hiszem, pocsek a memoriam) megyek haza jovo het vegen es vinnek valami aprosagokat az otthoniaknak. Nos ez csak egy resze, fogalmazzunk ugy hogy a szebbik resze :)



 

Ezeknek a helyes kis angyalkaknak az eredetijet  Pankacsnal talaltam. Nagyon megtetszettek es megprobaltam keprol megfuzni oket. Szerintem egesz jol sikerultek :) Nagyon orulok nekik. Koszonom Pankacs :)

 

A szaloncukrot Kriszta azaz Mano oldalan fedeztem fel eloszor. Ez a sajat szerzemenye. Nem sokkal kesobb minta is keszult rola, ez alapjan fuztem meg en is a sajatomat. Nagyon koszonom a mintat :)





A doboz mintajat itt talaltam. Vigyazat, idoigenyes :)

Jatek

Bejegyezte: Süni

Cracy Cristhmas jatekra jelentkeztem Éci oldalan.



Emlekek

Bejegyezte: Süni

Sok szamomra kedves embert elveszitettem mar sajnos. A legjobb baratom, egy volt osztalytarsam, a keresztapam, a nagymamam de megis a ket legnagyobb vesztesegem az Edesapam es a Neveloapam volt. A sors ironiaja, de mindkettojukkel 13 evet eltem, 13 evig neveltek ha ugy tetszik. Legfokeppen Rajuk szeretnek emlekezni a versel, a designal, a zenevel, kepekkel...

Apa 52 eves volt es daganatos beteg, emiatt hagyott itt 2005. aprilis 1jen. Rola sajnos kevesebb emlekem van, mint a Neveloapamrol, foleg mert meg kicsi voltam. 13 eves koromban valtak el anyuval.





A Neveloapam alig nehany hete, hogy itthagyott minket. Iden majus 21en volt egy balesete, elesett biciklivel. Olyan sulyos koponyaserulest szemvedett, hogy 6 nappal kesobb bele halt :(



Nyugodjatok Bekeben :(


Ne jöjj el sírva síromig,
Nem fekszem itt, nem alszom itt;
Ezer fúvó szélben lakom…
Gyémánt vagyok fénylő havon.
Érő kalászon nyári napfény.
Szelíd esőcske őszi estén.
Ott vagyok a reggeli csendben,
A könnyed napi sietségben.
Fejed fölött körző madár,
Csillagfény sötét éjszakán.
Nyíló virág szirma vagyok,
Néma csendben nálad lakom.
A daloló madár vagyok,
S minden neked kedves dolog…
Síromnál sírva meg ne állj;
Nem vagyok ott, nincs is halál.


 

Valtozas

Bejegyezte: Süni

Tudom, hogy ez a blog a gyongyoknek keszult, de bizonyos dolgokat ugy erzem ide kell irnom. Ilyen az alabbi is.
Ma van Halottak napja. Ennek alkalmabol atalakitottam az oldalt azok emlekere akik szamomra fontosak voltak, de mar sajnos nincsenek koztunk. Zenet is raktam fel es ugy tervezem, hogy 1 hetig igy hagyom a blogot

Nevado jatek, utolso "fordulo"

Bejegyezte: Süni

Matol november 3ig lehet szavazni a kismacko nevere. Abbol az 5bol lehet valasztani amit a gondozok a tobb mint 6000 javaslat kozul kivalasztottak. Ha valaki szeretne szavazni, de nem beszel angolul annak segitsegul a lehetosegek:

-Fú Shèng (fu sheng): blissful San Diego  -  ezt eleg nehez forditani, valami olyasmi, hogy "San Diego aldottja"
-Xiǎo Lóng (siao long): little dragon  -  Kis sarkany
-Xióng Wěi (syong wei): extraordinary bear  -  Kulonlege medve
-Yǒng Xiǎng (yong siang): eternally blessed  -  Orokke aldott

-Yún Zǐ (yun zih): son of cloud  -  Felho fia (gondolom mert az anyja neve azt jelenti, hogy Feher felho).


Szavazni ITT lehet.

November 5-en virtualis keresztelot tartanak majd, amit a pandacamon keresztul nyomon lehet kovetni, magyar ido szerint este 6-7 ora korul kezdodik.



Halloween

Bejegyezte: Süni


Bizony bizony, ma van halloween :)
En a magam reszerol kb 3 hete felig megcsinaltam egy fulbevalot, de a vegere nem jutottam. megprobalom ma befejezni, illetve talaltam egyszeru aranyos halloween mintakat, ma igyekszem elkesziteni oket :)
Szerettunk volna tokot venni, csak kicsit keson kaptunk eszbe es mar nem lehet kapni. Sebaj, majd jovore :)

Halloween oromere vegre sikerult a blogot is atoltoztetnem :) Nehany modul oldalrol most atmenetileg eltunt (a linkek), de nemsokara visszakerulnek majd.
Az uj designban segitseget kaptam Nemeth Marcsitol  akinek ezuton is koszonom. Nezzetek be a blogjaba, ha par segitsegre van szuksegetek a blogotok szerkeszteseben.

Aki ma halloween buliba megy annak jo mulatast :) Tavaly ilyenkor meg Londonban eltunk es ott az a szokas, hogy jonnek a gyerekek, bekopognak es elkezdenek enekelni az ajto elott :) Kivancsi leszek itt is van e ilyen :) Meg ott ez nagy unnep, rengeteg helyen van ugynevezett fancy dress party, magyarul jelmezbal.
 Egy kis kedvcsinalonak lefotoztam a viragaimat :)



 

Keresek

Bejegyezte: Süni

Mintakat keresek.
Dinot, autot es karacsonyit. Mar vegig kutattam ertuk a netet, de sajnos keves sikerrel.
Ha valakinek van az jelezze legyen olyan jo. Eleg fontos es surgos lenne. Elore is koszonom!!


Vikisnek

Bejegyezte: Süni

Kedvenc baratnom kislanyanak keszultek. Remelem jok lesznek, mert latatlanba csinaltam oket :)


9. vizsgalat

Bejegyezte: Süni

Mar 12 hetes es tovabbra is imadnivalo :)
4,7kg, egyeb adatokat a mereteire vonatkozoan most nem arultak el Rola, viszont azt igen, hogy oktober 31 es november 5 kozott lehet majd szavazni a gondozok altal kivalasztott 5 nev valamelyikere. Ertelem szeruen amelyik a legtobb szavazatot kapja az lesz majd kedvenc kismackom neve a november 17-i nevado unnepsegen :)
Egyebkent osszesen 6331 otlet erkezett a nevekre :)








Ami a gyongyoket illeti az utobbi napokban nem fuztem. A parom ma meg tegnap szabadnapos volt, igy egesz nap mentunk, elotte valo ket nap meg karacsonyfadiszeket csinaltam. Nem valami hude kulonlegesek, de majd megmutatom oket :)

Kismacko

Bejegyezte: Süni

Egy regi kedves ismerosomtol Ariadnetol kaptam egy kis segitseget. Nevezetesen egy programot amvel le tudtam tolteni a videokat :) Ez uton is koszonom Neki.

Ime kis kedvencem 7. es 8. orvosi vizsgalata:







Porcelanvirag

Bejegyezte: Süni

Meg a jo multkor fuztem ket porcelanviragot. Egy fekete - feheret es egy rozsaszinest. Elobbit az Anyunak, utobbit magamnak. Anyue meg akkor kapott is lancot, de az enyem csak ugy hanykolodott, pedig meg fulbevalot is csinaltam hozza.
Tegnap este ramjott a megvilagosodas es gyorsan osszedobtam neki egy lancot. Aztan gondosan elkezdtem osszepakolni a cuccaimat, mert mar keso volt, amikor ismet jott a megvilagosodas es gyorsan csinaltam egy karkotot is hozza. Igy mar teljes a szett :) Szolid es egyszeru, epp amilyet en szeretek.



Elarulok egy muhelytitkot :) Egy hibat talaltam benne sajnos, kozvetlen az utan, hogy elkeszult. Egy helyen egyel kevesebb gyongyot raktam :( de mar nem volt lelkierom lebontani. Majd egyik nap raveszem magam es kijavitom a hibat, csak ahoz az egesz lancot ujra kell fuzni.

Sweety Donut

Bejegyezte: Süni

Tegnap este eljutottam vegre odaig, hogy megcsinaljam a Sweety Donut nevezetu nagyon szep medalt :)
A mintaert koszonet Manonak. Akit erdekel, itt  megtalalja.

En a magam reszerol annyit valtoztattam rajta hogy:
- A 3mm-es csiszolt helyett 3mm-es teklat hasznaltam (sajnos itt egyszeruen nem kapok csiszolt gyongyot)
- A 6mm-es tekla helyett 8mm-est hasznaltam, mert a 6mm-essel nem volt szep, nagyon lapos volt.
- A 15/0-s kasa helyett 11/0-t hasznaltam (15/0 nem volt, szinten nem kapok itt)
- 0,25os damil helyett 0,16-al dolgoztam, bar a 0,25-el konnyebb volt, mert nem csuszkalt szet, viszont egy ido utan mar nem tudtam tobbszor atdugni a gyongyokon.

Jajj, ami meg fontos, hogy a szineket a parom valogatta ossze, en csak a 8mm-es teklat tettem ki Neki. A foto sajnos nem adja vissza az igazi szineit :(
A 8as tekla vilagos barna, a 4es tekla feher, a 3as tekla sotet barna es a diszites vilagos zold. Tavol all tolem ez a szinvilag, de ettol fuggetlenul tetszik :)



 



Karacsonyfa disz

Bejegyezte: Süni

Az egyik konyvemben talaltam egy irto szep karacsonyfa diszt. Raneztem es gondoltam mi ez nekem, kisujjbol kirazom. Termeszetesen jol orra estem, ugyanis 2 oran keresztul kinlodtam vele, mire volt annyi eszem, hogy vegig nezzem a fuzes mintakat hozza, hatha van errol is minta. Volt...
Na onnantol mar egyszeru volt megfuzni, a baj csak az, hogy eddig meg nem dolgoztam drottal igy most nehany helyen eltort mire a vegere ertem plusz nem volt pont olyan gyongyom amiket ok irtak, ezert rogtonozni kellett. Az igazit meg sem kozeliti, de a parom azt mondta azert feltesszuk a fara, mert Neki tetszik :) Foleg, hogy egy karacsonyfa diszunk sincs, mert a koltozesnel mindent otthon hagytunk "majd jon valaki addig es elhozza" alapon (Angliabol haza cuccoltunk Magyarorszagra a nyaron es Magyarorszagrol koltoztunk ide. Ne kerdezzetek semmit, ferfi agy... :) ). Nos ugy tunik sajna igy nem lesznek diszeink, ugyhogy jo ha belehuzok :) Igaz fank sincs, mert azt az en kedves parom ott felejtette Londonban, de sebaj. Legalabb a diszek mar gyulnek, meg ha lassan is :)
Csinaltam egy kicsit is, az egyszeru de aranyos, csak momentan gozom sincs hol van igy nem tudom megmutatni.




Mutatok egy kepet az eredetirol is, csak az osszehasonlitas vegett :)



A legalsot akartam megcsinalni. Hat igen igen, az oveke sokkal szebb, mondhatnam azt is, hogy az enyem nagyon ronda :) Sebaj, azert megtartjuk :)

Ha valaki kedvet kapott itt a minta is. A K2 minta amelyiket en csinaltam. Leiras az elso kepen.

 

Hering karkotok

Bejegyezte: Süni

Nehany het mulva haza latogatok, ennek oromere vadul neki estem az ekszerkeszitesnek, hogy az otthoniaknak tudjak valami szepet vinni, mert Ok meg nem is tudjak, hogy van uj hobbim (kiveve Anyut) :)
Ennek jegyeben szuletett meg a rozsaszin csavarodo hering karkoto, amit a baratnomnek szanok. Ha mar azt megcsinaltam, gondoltam befejezem a keket is, ami hetek ota itt hevert felkeszen, de nem volt ihletem hogyan tehetnem tokeletesse. Nos, kek gyongyom nem volt ezert barnat tettem ra. Hogy oszinte legyek kekkel jobb lett volna, de barnaval se rossz. Kivancsi vagyok a velemenyetekre :)





 

(A 2. es 3. kepen csak a foto kedveert huztam szet a szeleit, amugy olyanok, mint az elso kepen)