Bogyo dilemma. HELP!!

Bejegyezte: Süni

Ti is jartatok mar ugy, hogy a bogyo nem ugy nez ki ahogy szeretnetek? Mert en sajnos rendszeresen igy jarok ezekkel a peyote technikaval befoglalt golyokkal :( Fogalmam sincs mit rontok el. Mindig a minta szerint eloirt meretu gyongyot es fa golyot/teklat hasznalom es megsem lesz soha tokeletes. Miert???


Itt van pl ez a bogyo. Ha innen nezem tokeletes. De ha megforditom....


Akkor szornyen nez ki :( Hiaba huzom, egyszeruen nem ernek ossze a gyongyok. Mar sikerult a damilt is elszakitanom, de akkor sem akarja az igazat. Szerintetek mit rontottem el? Mert nekem mar lovesem sincs. Ha meg egy sort belefuznek valoszinuleg ossze erne, csak ugye nem tudnam osszevarrni, tehat legalabb ket sor kell bele. Akkor meg tul nagy lesz, ugyertem tul sok lesz a gyongy.

Tegnap ujbol nekifutottam a bogyonak, csak fuztem, fuztem egy oriasbogyot. A vegeredmeny ugyanilyen siralmas lett :(((


Sirba visznek :( Ehez kepest meg a gyongyhorgolas is ovis feladat volt, legalabb is nekem.
Megkoszonom, ha valaki ellat nehany jotanaccsal :)

12 megjegyzés:

Mézesmama írta...

Kedves Süni!
Én még ilyen bogyót nem fűztem...De..én a bogyókat mindig cérnával fűzöm....ugyanis a damil távolabb tartja egymástól a gyöngyöket,mint a cérna.Igaz, hogy a gyöngyökkel harmonizáló cérnával érdemes fűzni, de pl az első bogyeszt nyugodtan
fűzheted fehérrel.
A másik....én mindig két fél bogyeszt fűzök...
és középen "összecippelem"...mert szaporításnál
kevésbé látszik a cérna, mint fogyasztásnál.....
És végül soha ne esküdj a fagolyó méretére
hi..hi..hi

Süni írta...

Koszonom Mezesmama :) Megprobalom cernaval.
Egyebkent mindketto ket fel bogyool keszult, megsem vagyok elegedett :(
Most epp Galaxyt csinalok ami gyerekjatek ezekhez a peyoteos bogyokhoz kepest grrr.

Timi írta...

Szia nekem két bogyó van ami tuti beválik. Az egyik Orsina (http://orsinka.blogspot.com/) Melone BB-je, ez delicas, 15ös kásás és van egy tiszta kása ezeket szeretem mert jól mennek, de még sok van, ami jó. előtte én is sokfélét nézegettem,de ez a kettő tuti így nem próbálkoztam mással. A kásás ha érdekel elküldöm :)

Timi írta...

Ja amiket írtam azokat damillal fűztem és egyszerre nem félbogyóknól és úgyis szép lett :)

Cheeks írta...

Süni,
én Ildi virágeső bogyóját szoktam fűzni, gyors, nem kell félbogyókat gyártani. Én lusta vagyok :)))
http://ekszerladika.blogspot.com/2010/03/aranyeso-bogyo-mintaja.html

Csirli írta...

Szia Suni! Nekem is ez a problemam legtobb bogyoval... Toob van felben emiatt. Ildiko viragesoje a tuti befutom, annyival kiegeszitve, hogy en 10 szemmel kezdem, majd 5 es aztan a minta szerint, mert mire aterek a masik oldalara, megint csak olyan erzesem van, hogy nem er ossze rendesen. A 10 szemes kezdessel viszont boldog vagyok :) Mezesmamaval ellentetben :), nekem pont a damilos fuzes jott be, mert szerintem az kicsit nyulik, es konnyebben rahuzom a bogyora a kabatot. Embere valogatja :) De azt is hozzattennem, hogy szerintem en szorosan fuzom a peyote-ot...

Süni írta...

Koszonom lanyok :) Kiprobalom a ket bogyot talan holnap. Ma mar kiteptem a hajam a Galaxy miatt :D

Mézesmama írta...

A Glalaxyt én is pihentetem.....elriasztottak tőle, pedig már megfűztem 4 "egységet"....
úgy félek az összefűzéstől, mint a tűztől,
hi..hi..hi
Aki már megcsinálta azt ajánlotta, hogy tegyek
majd a közepébe egy 20mm fagolyót.

Süni írta...

En nekialltam osszefuzni. Eloszor elpattant egy 15os. Jo, lebontottam, meg nagyon az elejen voltam.
Aztan miutan a 6. darabjat is betettem eltorott megint egy 15os amihez szet kell bontanom az egeszet. Na ezen a ponton elhajitottam. Majd par nap mulva ujra eloveszem.

A fa golyot jo, hogy mondtad, mert ezen tanakodom, hogy vajon kell e bele vagy sem?!

Csapó Krisztina írta...

Szia Süni!
Nincs olyan nagy gond azokkal a bogyókkal, csak szerintem kisebb golyó kell bele. Én mindig tartok itthon több méretben, mert nem biztos, hogy az a tuti, amit a recept ír. Fagolyó és fagolyó között is nagyok lehetnek a méretbeli különbségek. A gyöngyökről meg ne is beszéljünk...:-)

szallerandi írta...

Kedves Süni!
Nem tudom, hogy jártál-e a blogomon mostanában, mert nem jeletntkeztél, pedig van egy meglepetésem számodra! Nézz be hozzám mihamarabb kérlek, mert csak rád várok:)
Üdv.: Andi - www.szallerandi.blogspot.com

GaBeads írta...

Én ugyan így jártam ezzel a bogyóval, mint te. Mikor össze akartam fűzni a két felet, az istennek sem értek össze. Ezért én belefűztem még két plusz sort. Teljesen jó lett, aki nem tudja hogy milyen az eredeti minta, észre sem veszi, hogy picit változik. A blogomon meg tudod nézni : http://gabigyongyei.blogspot.com/
De jó hogy felvetetted ezt a problémát, a hozzászólásokból sok okos dolgot tanultam. Majd meséld el, hogy te hogy oldottad meg!

Megjegyzés küldése